Ma megsütöm életem első paleo kenyerét. Tegnap elfogyott amit szoktam venni a közeli kisboltban, ma sehol nem kaptam, így eldöntöttem, itt az idő, süsd meg az első saját kenyered :)
Két szimpatikus receptet is találtam a neten, mindkettőt kipróbáltam. Ugyan azok a hozzávalók, de máshogy kell a tésztát összeállítani, így 2 teljesen más ízű és állagú kenyér lett belőle. Nekem személy szerint a világosabb színű finomabb, omlósabb, jobban hasonlít a fehér kenyérhez ízben, állagban.
Recept:
- 5 ek szezámmagliszt (kb 80g)
- 5 ek lenmagliszt
- 5 tojás
- 1 mk himalája só
- 1/2 mk őrölt kömény (én kihagytam)
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 ek langyos kókuszzsír
- Szelelt mandula
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat (lisztek, só, szódabikarbóna)
egy tálban elvegyítjük. - A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a kókuszzsírral együtt belekeverjük a száraz részbe.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is több részletben, óvatosan beleforgatjuk a masszába
- Sütőpapírozott kenyérsütő formába öntjük, megszórjuk mangulával és előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési hőfok: 180°C (légkeveréses elektromos sütőben)
Sütési idő: kb 35 perc