Amióta odafigyelek az étkezésemre egyre jobban élvezem a konyhában való sütést, főzést.
Egyik kedvecem a túróval töltött gombafejek, parmezános zöldséges pulykamellel
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 3-4 db nagyméretű gomba
- 15 dkg túró
- 10 dkg parmezán sajt
- 15 dkg pulykamell
- 1-1 db sárga- és fehérrépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- himalája só
- kókusz olaj
Elkészítése:
A gombákat megpucolom, vöröshagyma felét apróra vágom a túróval együtt villával összedolgozom pépesre, picit sózom, beleadagolom a gombafejekbe a túrópépet, tetejére vékony szelet parmezán sajtot helyezek, tepsibe rakom őket és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig alufólia alatt megpárolom, 10 percig fólia nélkül megpirítom a tetejét. Én 2 gerezd fokhagymát a tepsibe dobtam sütés előtt, az is finomra párolódik.
Közben a féher- és sárgarépát megpucolom, karikára vágom, pici kókusz olajon megdínsztelem a maradék kockára vágott vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával, pici sóval. Amikor jól összepárolódik beleteszem a kockára vágom pulykamellet, összeforgatom, majd a parmezán sajttal pár percig összesütöm.
Mire a gombafejek elkészülnek a pulykamell is készre sül.
jó étvágyat :)