Amióta odafigyelek az étkezésemre egyre jobban élvezem a konyhában való sütést, főzést.  

Egyik kedvecem a túróval töltött gombafejek, parmezános zöldséges pulykamellel

IMG_2697.jpeg

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 3-4 db nagyméretű gomba
  • 15 dkg túró
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg pulykamell
  • 1-1 db sárga- és fehérrépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • himalája só
  • kókusz olaj

Elkészítése

A gombákat megpucolom, vöröshagyma felét apróra vágom a túróval együtt villával összedolgozom pépesre, picit sózom, beleadagolom a gombafejekbe a túrópépet, tetejére vékony szelet parmezán sajtot helyezek, tepsibe rakom őket és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig alufólia alatt megpárolom, 10 percig fólia nélkül megpirítom a tetejét. Én 2 gerezd fokhagymát a tepsibe dobtam sütés előtt, az is finomra párolódik. 

Közben a féher- és sárgarépát megpucolom, karikára vágom, pici kókusz olajon megdínsztelem a maradék kockára vágott vöröshagymával és 2 gerezd fokhagymával, pici sóval. Amikor jól összepárolódik beleteszem a kockára vágom pulykamellet, összeforgatom, majd a parmezán sajttal pár percig összesütöm. 

Mire a gombafejek elkészülnek a pulykamell is készre sül. 

 

jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegesebbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr565841572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása